Technologie is de kern bij DataChecker


D

De wereld veranderd continue. Consumenten en bedrijven hebben dankzij de technologische ontwikkelingen steeds meer mogelijkheden. DataChecker maakt gebruik van de nieuwste technieken om de gebruikerservaring te verbeteren voor alle partijen. Daarnaast helpen we onze klanten te voldoen aan wet en regelgevingen.

 

Deze nieuwe technieken onderscheiden ons van andere aanbieders:

  • Mobile Verify – Eenvoudig een ID checken met een Smartphone
  • ID-Selfie – Volledige persoonsidentificatie op basis van gezichtsherkenning
  • Secure ID Link – Een persoon uitnodigen om zelf zijn/haar ID te scannen

 

Mobile Verify - Eenvoudig een ID checken met een Smartphone

Met een smartphone of tablet kun je bij DataChecker eenvoudig een legitimatiebewijs controleren op echtheidskenmerken. Door de verbeterde techniek krijg je doormiddel van een kwaliteitstoets direct een terugkoppeling of de foto voldoet aan de kwaliteitseisen die gesteld worden om een goede persoonscheck te kunnen doen. De hoge resolutie camera van een smartphone wordt continue verbeterd, waardoor het checken van een ID steeds gemakkelijker wordt. Deze ID-Check service (mobile verify) is toegankelijk via de DataChecker portal en eenvoudig te integreren via een API.

 

ID-Selfie - Persoonsidentificatie op basis van gezichtsherkenning

Het kennen van je klant wordt steeds belangrijker. Voor veel bedrijven is KYC (Know Your Customer) een actueel onderwerp in het klantacceptatieproces. Sinds kort is het mogelijk om door middel van een zogeheten ID-selfie, een identiteit vast te stellen.

ID-Selfie identificatieproces

In het proces identificeert een persoon zich:

  1. In eerste instantie met een legitimatiebewijs, deze wordt gecontroleerd op  echtheidskenmerken.
  2. In tweede instantie kan de persoon een selfie maken met het betreffende legitimatiebewijs naast het gezicht.

 

De techniek van DataChecker maakt een match van het gezichtsprofiel van de foto en het legitimatiebewijs. Op basis van deze vergelijking kunnen we bepalen of degene op de foto dezelfde persoon is als op het ID. Deze techniek wordt op dit moment al succesvol toegepast in de financiële sector en HR.

 

Secure ID Link – Een persoon uitnodigen om zelf zijn/haar ID te scannen

In het kader van de AVG- en GDPR-wetgeving, is het belangrijk om kritisch te kijken naar de manier waarop je omgaat met privacygevoelige informatie. Je kunt vanaf nu eenvoudig een sms of een email versturen naar een kandidaat, met de Secure ID Link van DataChecker. De kandidaat of werknemer kan zelf een identiteitsbewijs uploaden, of een foto maken met zijn of haar eigen smartphone. DataChecker toetst de checks op echtheidskenmerken en je hoeft geen legitimatiebewijzen meer te ontvangen per e-mail.

Heb je vragen over controle, verificatie of identificatie van personen? Neem dan contact met ons op.


Deze bedrijven maken gebruik van DataChecker


Mac Donalds
Ministerie
Olympia
Interhouse