Technologie is de kern van de oplossingen bij DataChecker

Face compare, Autocapture, Deepfake detection, OCR en NFC zijn een aantal technologieën die we bij DataChecker ontwikkeld hebben om een oplossing te bieden die sluitend is voor onze opdrachtgevers op basis het online identificatie proces.

Eneco
ICS
Meesman
Meewind
PostNL
Randstad
RGF Staffing
VG Notarissen
Olympia
Timing
Qander
Charlie Works
Facilcom
Friesland Campina
Alfa accountants
RET
Man Power
YounOnes
JEX

Optical Character Recognition (OCR)  

De OCR-software van DataChecker verzorgt een geautomatiseerd verificatieproces. Deze tool leest de data uit ieder type identiteitsdocument. De OCR-machines zijn geïntegreerd met intelligente karakterherkenning (ICR) en intelligente woordherkenning (IWR), waardoor documenten op drie manieren nauwkeurig worden herkend en uitgelezen. Zodra de foto’s en patronen van de karakters zijn uitgelezen door de software wordt er een resultaat teruggegeven in rapportvorm. De verrijkte persoonsgegevens zijn 48 uur beschikbaar waarna de gegevens vernietigd worden.

Near Field Communication (NFC)

Naast onze optische document verificatie oplossingen is NFC een aanvulling welke goed aansluit bij onze huidige software wat er voor zorgt dat er in het identificatieproces multiple factor verificatie ontstaat wat ons nog meer helpt bij het online verifiëren van persoonsgegevens. (Near-field communication (NFC) is een draadloze verbindingstechnologie op korte afstand waarmee NFC-compatibele apparaten met elkaar kunnen communiceren.)

Deepfake Detection

Deepfake detection detecteert deepfake-gezichten in video's en afbeeldingen met een nauwkeurigheid van ongeveer 93%. De technologie classificeert een invoer niet alleen als fake, maar legt ook de redenering achter de beslissing uit met behulp van activeringskaarten. Deze aanvulling geeft extra zekerheid in het online identificatie proces!

Artificial Intellingence (AI)

Door een combinatie van AI en machine learning-technologieën te gebruiken, kunnen we de verschillende type documenten sneller en beter identificeren en verwerken voor onze klanten, waardoor we een schaalbare, gemakkelijke onboarding-omgeving creëren. Deze technologieën stellen klanten in staat om online een volledig identificatieproces te integreren en daardoor gebruik te maken van bijvoorbeeld liveness detection en autocapture. Dit zorgt voor een effectiever identificatieproces en een significante kosten besparing. 

DataChecker Web & App

De Datachecker software is overal eenvoudig te gebruiken via een pc, smartphone of tablet. Beschikbaar in 8 talen en white label zorgt voor een snelle start en een duidelijke user experience. Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit waardoor alle processen zijn ingericht met het oog op wet- en regelgevingen. De resultaten worden geanonimiseerd en in de klantomgeving beveiligd opgeslagen en zijn alleen beschikbaar voor de klant.

Rest API's en JSON zijn voor DataChecker geen onbekende termen.

Het is mogelijk om de DataChecker oplossingen te integreren via een API. Onze standaard API-oplossingen zijn eenvoudig en bieden je de mogelijkheid om geautomatiseerde koppelingen te maken met jullie eigen softwaresysteem. Met onze API heb je de mogelijkheid om jullie eigen interface te kunnen blijven gebruiken. Je ontvangt de resultaten terug via een zogeheten call-back.

We inspireren je graag met verschillende cases waarbij we slimme technische oplossingen hebben ontwikkeld voor onze klanten. Ons doel is om processen beter en slimmer te maken. We denken graag met je mee! 

DataChecker onderzoekt graag samen met jullie CRM leverancier wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de portal/app en de de API-koppeling. Wij zijn altijd bereid om jouw organisatie (technisch) te ondersteunen met zowel de portal/app als de integratieprocessen!

 Ontdek de mogelijkheden