Eenvoudige online ID verificatie oplossingen

 Lees verder Vraag een ID-verificatie aan

Lloyds Bank
PostNL
Mac Donalds
USG People
  • Neem geen risico en voorkom boetes
  • Identificatie en verificatie op afstand
  • Eenvoudig toepasbaar in het bestaande proces

Oplossing volgens wet en regelgeving

Door gebruik te maken van de ID-verificatie van DataChecker is het mogelijk om de echtheid van ieder type paspoort, identiteitskaart, verblijfsvergunning of rijbewijs te verifiëren binnen de kaders van wet- en regelgeving.

Hoe werkt ID-verificatie?

Je stuurt, via onze beveiligde omgeving, een digitale versie van het identiteitsdocument. Wij verifiëren deze vervolgens aan de hand van zowel automatische als visuele methodes. Wanneer het document is geverifieerd ontvang je een gedetailleerd rapport inclusief een toelichting van het resultaat.

dc-avatar-procesbeschrijving-en-b-v2.png

Alle ID-verificaties zijn standaard inclusief:

VIS Registratie Vermist en gestolen register
PEP Registratie Political Exposed Persons

Sanctie Registratie

Witwaspraktijken, Terrorismefinanciering en Fraude 

De PEP- en Sanctie registratie zijn conform de richtlijnen van de WWFT.

Autocapture

Autocapture maakt het mogelijk om een identiteitsdocument en een gezicht automatisch vast te leggen door middel van een smartphone of een tablet. Doordat we deze techniek in de Secure ID Link en de ID-Selfie hebben geïmplementeerd is het verifiëren op afstand nóg makkelijker geworden. Autocapture detecteert of het document en de persoon goed in beeld zijn en neemt vervolgens automatisch een foto.

ID-Selfie

Vanuit onze portal, jullie website of jullie app is het mogelijk met de Secure ID Link een sms of e-mail te versturen met een identificatieverzoek. In het verzoek kan je de gebruiker verplichten een ID-Selfie te maken in combinatie met een ID-verificatie. 

Door de verificatie van identiteitsdocumenten te koppelen aan biometrische verificatie, creëren we een online totaaloplossing. Deze krachtige combinatie verbindt het identiteitsdocument met het individu en biedt een oplossing voor een betrouwbare online twee-factor-verificatie. 

Secure ID Link

Het is mogelijk om de ID-verificatie op afstand in te richten met de Secure ID Link. Het proces is veilig en vooruitlopend op wet- en regelgevingen ingericht. DataChecker voldoet aan alle eisen van de AVG-wetgeving, waardoor wij garant staan voor het versleuteld verwerken van de persoonsgegevens.  

Identiteitsdocumenten verifieren via het eigen CRM systeem?

DataChecker onderzoekt graag samen met jullie (CRM) leverancier welke mogelijkheden er zijn. We hebben momenteel koppelingen met een groot aantal systemen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

De technologie van DataChecker biedt een snel en gemakkelijk pad om de identiteit te verifiëren; altijd en overal.

Vraag een ID-verificatie aan