Veilige online personeel onboarding volgens Europese wet en regelgeving

Lees verderVraag RTW Check aan

PostNL
Randstad
RGF Staffing
Adecco
Olympia
Timing
Charlie Works
Facilcom
Man Power
YounOnes
JEX
Actief werkt
Otto workforce
  • Voldoe eenvoudig aan wet- en regelgeving
  • Neem geen risico en voorkom hoge boetes 
  • Optimaliseer het bedrijfsproces

Voldoen aan wet- en regelgeving en ketenaansprakelijkheid door heel Europa

Organisaties met werknemers in dienst zijn verplicht een up-to-date personeelsdossier bij te houden van personeel, ook bij een tijdelijk dienstverband. Hierbij moeten identiteitsdocumenten en andere tewerkstelling-documenten geverifieerd worden. Deze richtlijnen zijn voor elke Europese lidstaat anders waardoor DataChecker voor elk land  op basis van de lokale wet en regelgeving de Right to work Check heeft ingericht. Het is voor de organisatie van belang dat ieder risico op fraude of boetes wordt uitgesloten.

Het werken met onderaannemers en uitzenders, om zo het forse tekort aan arbeidskrachten op te vangen, brengt een verhoogd risico met zich mee voor de ketenaansprakelijkheid. Ketenaansprakelijkheid betekent dat de volledige keten (of een gedeelte) aansprakelijk kan worden gehouden voor de overtreding van één van haar (onder)aannemers.

Vraag RTW Europa aan

Hoe werkt de Right to Work Check?

De Right to Work check is een ID-verificatie, inclusief een manuele verificatie op basis van aanvullende tewerkstellingsdocumentatie. DataChecker verifieert de echtheid van de aangeleverde documentatie en stelt vast of de persoon gerechtigd is tot het verrichten van arbeid in Nederland op basis van de NEN 4400-1 norm.

dc-avatar-right-to-work-check-nl-b-v1.png

Waarom een RTW-check?

Een werkgever, uitzendbureau of intermediair dient te voldoen aan verschillende plichten omtrent de tewerkstelling van nieuwe werknemers. Als de organisatie niet voldoet aan de onderstaande plichten bij een inspectie van de SZW (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bestaat het risico op boetes.

  • Verificatieplicht: de werkgever is verplicht de identiteit vast te stellen van de werknemer voordat er een arbeidsovereenkomst wordt afgesloten.
  • Bewaarplicht: er dient een kopie van het identiteitsdocument te worden opgeslagen in het personeelsdossier.
  • Zorgplicht: de werknemer dient zich ten alle tijden te kunnen identificeren op de werkvloer tijdens een inspectie.

RTW-check voor buitenlandse werknemers

Werknemers van buiten de EU kunnen door werkgevers worden ingezet onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn in de WAV (Wet Arbeid Vreemdelingen) vastgesteld. Hierin zijn ook de rechten beschreven voor buitenlandse werknemers die werkzaam zijn in Nederland. 

Tewerkstellen via het eigen CRM systeem of in een eigen app?

DataChecker onderzoekt graag samen met jullie (CRM) leverancier welke mogelijkheden er zijn. We hebben momenteel koppelingen met een groot aantal systemen. Ook bieden we een white label native app oplossing waarmee je snel in de eigen huisstijl een app kan lanceren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

De technologie van DataChecker biedt een snel en gemakkelijk pad om de identiteit te verifiëren; altijd en overal.

Vraag een RTW-check aan

Huidige regels voor tewerkstelling

De regels die bepalen of iemand wel of niet mag werken in Nederland veranderen snel en vaak. Het kan dus best lastig zijn om altijd goed op de hoogte te zijn van de nu geldende regels. Ben je benieuwd naar hoe het met jouw kennis is gesteld? Doe de quiz en kom er in één minuut achter.

De de quiz