Veilige online personeel onboarding volgens wet en regelgeving

Lees verderVraag RTW Check aan

PostNL
Randstad
Mac Donalds
USG People
  • Voldoe eenvoudig aan wet- en regelgeving
  • Neem geen risico en voorkom hoge boetes 
  • Optimaliseer het bedrijfsproces

Voldoen aan wet- en regelgeving

Organisaties met werknemers in dienst zijn verplicht een up-to-date personeelsdossier bij te houden van personeel, ook bij een tijdelijk dienstverband. Hierbij moeten identiteitsdocumenten en andere tewerkstelling-documenten geverifieerd worden. Het is voor de organisatie van belang dat ieder risico op fraude of boetes wordt uitgesloten.

Hoe werkt de Right to Work Check?

De Right to Work check is een ID-verificatie, inclusief een manuele verificatie op basis van aanvullende tewerkstellingsdocumentatie. DataChecker verifieert de echtheid van de aangeleverde documentatie en stelt vast of de persoon gerechtigd is tot het verrichten van arbeid in Nederland op basis van de NEN 4400-1 norm.

dc-avatar-right-to-work-check-nl-b-v1.png

Waarom een RTW-check?

Een werkgever, uitzendbureau of intermediair dient te voldoen aan verschillende plichten omtrent de tewerkstelling van nieuwe werknemers. Als de organisatie niet voldoet aan de onderstaande plichten bij een inspectie van de SZW (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bestaat het risico op boetes.

  • Verificatieplicht: de werkgever is verplicht de identiteit vast te stellen van de werknemer voordat er een arbeidsovereenkomst wordt afgesloten.
  • Bewaarplicht: er dient een kopie van het identiteitsdocument te worden opgeslagen in het personeelsdossier.
  • Zorgplicht: de werknemer dient zich ten alle tijden te kunnen identificeren op de werkvloer tijdens een inspectie.

RTW-check voor buitenlandse werknemers

Werknemers van buiten de EU kunnen door werkgevers worden ingezet onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn in de WAV (Wet Arbeid Vreemdelingen) vastgesteld. Hierin zijn ook de rechten beschreven voor buitenlandse werknemers die werkzaam zijn in Nederland. 

Tewerkstellen via het eigen CRM systeem?

DataChecker onderzoekt graag samen met jullie CRM-leverancier welke mogelijkheden er zijn voor het integreren van onze oplossing. We hebben momenteel koppelingen met een groot aantal systemen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

De technologie van DataChecker biedt een snel en gemakkelijk pad om de identiteit te verifiëren; altijd en overal.

Vraag een RTW-check aan