Check echtheid ID-documenten buitenlandse werknemers


A

Als werkgever, uitzendbureau of intermediair bent u verplicht een juist en up-to-date personeelsdossier bij te houden van al uw (tijdelijk) personeel. U bent verplicht de identiteit van uw medewerker te controleren aan de hand van bijvoorbeeld een paspoort, een identiteitskaart of een vreemdelingendocument. Een kopie van het legitimatiebewijs is een verplicht onderdeel van uw dossier.

Meer weten over Right To Work Checks?

Probeer DataChecker

Check echtheid ID-documenten buitenlandse werknemers

Werknemers van buiten de EU kunnen door werkgevers worden ingezet onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn in de WAV (Wet Arbeid Vreemdelingen) bepaald. Ook staan in deze wet de rechten beschreven voor buitenlandse werknemers die in Nederland werkzaam zijn.

Vanaf € 0,50 doen we de extra RTW Check voor u!

Komt u regelmatig paspoorten of andere legitimatiebewijzen tegen waarvan u de echtheid zelf niet met zekerheid kunt vaststellen? Maar wilt u ieder risico op boetes of fraude uitsluiten? Dan ondersteunt DataChecker u met een snelle manier om ID-documenten te controleren op echtheid. Het proces is uiterst eenvoudig en betrouwbaar. Het verzekert u van een duidelijk antwoord op de vraag of een paspoort, ID kaart of verblijfsvergunning echt is en of de persoon gerechtigd is tot het verrichten van arbeid in Nederland op basis van de NEN 4400-1 norm.

Lees meer over de wettelijke identificatieplicht

 

Vraag hier de whitepaper over de identificatieplicht aan.


Deze bedrijven maken gebruik van DataChecker