Privacy- en cookieverklaring


P

Privacyverklaring


Uw Privacy en DataChecker B.V.

Dit is de privacyverklaring van DataChecker B.V.: Wij vinden het belangrijk dat gebruikers weten wat wij met persoonsgegevens doen en hoe we ze beschermen tegen het misbruik van anderen. Er kan op vertrouwd worden dat gegevens bij ons in goede handen zijn, wij hanteren de regels van de AVG-wetgeving bij het verzamelen van persoonsgegevens. Deze verklaring gaat over de persoonsgegevens van onze klanten en andere relaties.

DataChecker B.V., gevestigd aan Industrieweg 15 3641 RK Mijdrecht, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

https://datachecker.nl/
Industrieweg 15
3641 RK Mijdrecht
0031 85 401 2650
Info@DataChecker.nl
 

Wie is de verwerkingsverantwoordelijke en wie is de verwerker van de persoonsgegevens?

1.    DataChecker B.V. verwerkt gegevens van opdrachtgevers die onze diensten inhuren. In dat geval zijn wij verwerker van de gegevens,  en is de opdrachtgever verwerkingsverantwoordelijke. DataChecker verwerkt de persoonsgegevens in dat geval volgens de instructies van de verwerkingsverantwoordelijke en deze is eindverantwoordelijk.

2.    DataChecker is verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens bij de volgende bedrijfsactiviteiten: het incasseren van haar vorderingen, het checken van alle legitimatiebewijzen wereldwijd.

Persoonsgegevens die wij verwerken

DataChecker B.V. verwerkt persoonsgegevens doordat er gebruik gemaakt wordt van onze diensten en/of omdat deze gegevens aan ons verstrekt worden.

Hieronder een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Voor- en achternaam
Geslacht
Geboortedatum
Geboorteplaats
Adresgegevens
Telefoonnummer
Bankrekeningnummer
E-mailadres
IP-adres
Overige persoonsgegevens die actief verstrekt worden bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
Locatiegegevens
Gegevens over activiteiten op onze website
Gegevens over surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
Internetbrowser en apparaat type
 

Gegevens van personen jonger dan 16 jaar

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@datachecker.nl, dan vernietigen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

DataChecker B.V. verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • DataChecker B.V. analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

Geautomatiseerde besluitvorming

DataChecker B.V. neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van DataChecker B.V.) tussen zit. 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

DataChecker B.V. bewaart persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor gegevens worden verzameld. Wij hanteren per doel verschillende bewaartermijnen. Persoonsgegevens worden in ieder geval acht jaar na de laatste betaling is geïnd of nadat we persoonsgegevens hebben gekregen vernietigd of onomkeerbaar anoniem gemaakt.  

Beveiliging van persoonsgegevens

DataChecker B.V. draagt zorg voor een goede beveiliging van persoonsgegevens. Er worden passende beveiligingsmaatregelen genomen om het misbruik van een ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te voorkomen. Personeel zonder de juiste bevoegdheid hebben dan ook geen toegang tot deze gegevens. 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

DataChecker B.V. gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van een computer, tablet of smartphone. DataChecker B.V. gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij het eerste bezoek aan onze website hebben wij de bezoeker al geïnformeerd over deze cookies en hebben we toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Afmelden voor cookies is mogelijk door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kan ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderd worden.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/  

Statistisch onderzoek

Datachecker streeft ernaar om websites en/of applicaties van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Hiervoor is het noodzakelijk dat Datachecker regelmatig statistisch onderzoek uitvoert zodat zij, waar nodig, aanpassingen in haar websites en/of applicaties kan aanbrengen.

Datachecker kan voor dit statistisch onderzoek gebruik maken van verzamelde informatie. Alleen speciaal hiervoor aangewezen medewerkers van Datachecker hebben voor dit doel toegang tot deze informatie. De resultaten van het onderzoek zijn altijd geaggregeerd. Dat betekent dat de gegevens in het onderzoeksresultaat niet persoonlijk tot iemand te herleiden zijn.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Gebruikers kunnen verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van toestemming of bezwaar op de verwerking van persoonsgegevens sturen naar info@datachecker.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door de gebruiker gedaan is, vragen wij een kopie van het identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in dit kopie de pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op het verzoek.

DataChecker B.V. wilt er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

DataChecker B.V. neemt de bescherming van gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@datachecker.nl. Datachecker past TLS (voorheen SSL) toe. Wij versturen  gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit is te zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk.

 

Laatst gewijzigd op 17-07-2019

Cookieverklaring

Wat is een cookie?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Welke cookies hanteert Datachecker en voor welk doel?

Gebruik van noodzakelijke cookies
Met behulp van een noodzakelijke cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuwe bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Noodzakelijke cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Tracking cookies van onszelf
Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Tracking cookies van onze adverteerders
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders “tracking cookies” op jouw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van jouw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van jouw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt standaard niet meegegeven. Geef je toestemming voor het gebruiken van je IP-adres dan wordt je websitebezoek geregistreerd tot op woonplaats-niveau. De verzamelde informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Social plug ins
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Twitter of andere social media platvormen zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook, Twitter en andere social media platformen (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Geplaatste cookies

Cookie Bron Functie Bewaartermijn
_cfduid tawk.to Wordt gebruikt voor identificeren van betrouwbare websites 1 jaar
PHPSESSID datachecker.nl Voor behoud van gebruikerssessiestatus voor alle pagina-aanvragen Sessie
TawkWindowName datachecker.nl Noodzakelijk voor het functioneren van de chatfunctie Sessie
lang linkedin.com Tbv een embedded "Volg ons'' button van LinkedIn

Sessie

 _ga datachecker.nl  Registreert een uniek ID dat gebruikt wordt voor het aanmaken van statistische data over hoe de bezoeker de website gebruikt 2 jaar 
 _gid datachecker.nl  Registreert een uniek ID dat gebruikt wordt voor het aanmaken van statistische data over hoe de bezoeker de website gebruikt 1 dag
collect google-analytics.com Gebruikt om gegevens naar Google Analytics te verzenden over het apparaat en het gedrag van de bezoeker. Traceert de bezoeker op verschillende apparaten en marketingkanalen. Sessie
TawkConnectionTime datachecker.nl Tbv gebruik chattool Sessie
tawkUUID va.tawk.to Wordt gebruikt door Tawk chatdienst 179 dagen
_fbp Facebook Tbv adverteren van derde partijen 3 maanden
_hjIncludedInSample Hotjar Vaststellen of een bezoeker is opgenomen in de steekproef die wordt gebruikt voor het genereren van heatmaps, trechters, opnames, enz. 1 jaar
bcookie Linkedin.com Voor het volgen van advertentie bezoek 2 jaar
BizoID ads.linkedin.com Voor het volgen van advertentie bezoek 29 dagen
bscookie Linkedin.com Voor het volgen van advertentie bezoek 2 jaar
fr Facebook Tbv tonen van advertenties 3 maanden
GPS Youtube.com Registreert een unieke ID op mobiele apparaten om tracking mogelijk te maken op basis van geografische GPS-locatie 1 dag
 IDE  doubleclick.net  Gebruikt door Google Double Click om de acties van de website te registreren en te rapporteren na het bekijken of klikken van de advertenties van de adverteerder met het doel de effectiviteit van een advertentie te meten en om gerichte advertenties aan de gebruiker te presenteren.  1 jaar
 lang ads.linkedin.com  Onthouden geselecteerde talen-versie van de website   sessie
lidc   linkedin.com  Voor het volgen van advertentie bezoek  1 dag
 NID  google.com Een unieke ID die gebruikt wordt om uw voorkeuren en andere informatie te onthouden, maar ook om eerdere interacties in de browser met de advertenties of zoekresultaten van een adverteerder en uw bezoeken aan de website van een adverteerder te onthouden.    6 maanden
 PREF  youtube.com Tbv het tonen van interessante advertenties   8 maanden
 rc::a  Google  reCaptcha - niet geclassificeerd  aanhoudend
 rc::b  Google  reCaptcha - niet geclassificeerd  Sessie 
 rc::c  Google wordt gebruikt om een onderscheiding te maken tussen mensen en bots.   Sessie 
 test_cookie  doubleclick.net  Gebruikt door Google DoubleClick om te controleren of de browser van de gebruiker cookies ondersteunt   1 dag
 tr  Facebook.com  Volgen bezoek vanuit Facebook  Sessie 
 UserMatchHistory  Linkedin  Voor het volgen van advertentie bezoek  29 dagen
 VISITOR_INFO1_LIVE  youtube.com Tbv optimaal plaatsen van Youtube video's op de website   179 dagen
 YSC  youtube.com  Tbv statistieken video-bezoek  Sessie 
 yt-player-bandwidth  youtube.com  Wordt gebruikt om de optimale videokwaliteit te bepalen op basis van het apparaat van de bezoeker en de netwerkinstellingen.  Aanhoudend
yt-player-headers-readable   youtube.com  Wordt gebruikt om de optimale videokwaliteit te bepalen op basis van het apparaat van de bezoeker en de netwerkinstellingen.  Aanhoudend 
yt-remote-cast-installed   youtube.com  Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video  Sessie 
yt-remote-connected-devices   youtube.com  Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video  Aanhoudend
 yt-remote-device-id  youtube.com  Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video  Aanhoudend 
yt-remote-fast-check-period   youtube.com  Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video  Sessie 
yt-remote-session-app   youtube.com  Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video  Sessie 
 yt-remote-session-name   youtube.com  Slaat de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker op met ingesloten YouTube-video  Sessie
 tawkUUID   va.tawk.to  Wordt gebruikt door Tawk chatdienst   179 dagen
 _hjid  datachecker.nl  Wordt gebruikt om te bepalen welke site instellingen geladen moeten worden en waar verzamelde data opgeslagen moet worden.  1 jaar
 _hjid  datachecker.nl  Wordt gebruikt om te bepalen welke site instellingen geladen moeten worden en waar verzamelde data opgeslagen moet worden.  Aanhoudend
acalltrackerreferrer   datachecker.nl   Om de verwijzende bron (referrer) van de bezoeker op te slaan  1 dag
 excludecalltracking  datachecker.nl   Om geen verdere acties uit te voeren zodra een bezoeker - om welke reden dan ook - niet gemeten wordt.  Sessie
 ss  Tawk.to  Stelt Live chat support beschikbaar voor de bezoeker  Sessie
 twk_5b4c840191379020b95ee5be  Tawk.to   t.b.v. gebruik chattool  Aanhoudend
 twk_5b55b386df040c3e9e0bdd4a  Tawk.to  t.b.v. gebruik chattool  Aanhoudend
 ldfdr.UA-49108745-1  datachecker.nl  t.b.v. gebruik Google Analytics  Sessie

 

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens
Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies in je browser kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Je kunt eenvoudig de cookievoorkeuren aanpassen waarvoor je bij je eerste bezoek aan de website hebt gekozen.

Verwijderen van tracking cookies geplaatst door derden
Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan je vertonen. Deze cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices (website: zie bij Meer informatie over cookies) zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.

MEER INFORMATIE OVER COOKIES?

Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:

ICTRecht: Achtergrond Cookiewet
Consumentenbond: Wat zijn cookies?
Consumentenbond: Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: Cookies verwijderen
Consumentenbond: Cookies uitschakelen
Your Online Choices: A guide to online behavioural advertising

Laatst gewijzigd op 17-07-2019