Alfa Accountants en Adviseurs, online oplossing DataChecker ideaal voor ons bedrijfsproces

Overal dichtbij 

Lees in deze klant case over de samenwerking tussen Alfa Accountants en Adviseurs en DataChecker. Aan de hand van een interview met Alfa’s accountancyverantwoordelijke Sonja Overes hebben we onze samenwerking aan het licht gebracht.

Alfa helpt al meer dan 75 jaar organisaties uit diverse branches op financieel en strategisch gebied. Dit gebeurt op unieke wijze, zo hebben ze verschillende vestigingen verspreid door het hele land om in de buurt te zijn van de lokale ondernemers. Accountancyverantwoordelijke Sonja Overes:” Door het grote aantal vestigingen met meer dan 1000 werknemers is het voor Alfa belangrijk om bedrijfsprocessen waar de accountants dagelijks mee werken goed en veilig te structureren”.  Een onderdeel van deze bedrijfsprocessen is het identificatieproces.

Sonja Overes:” Voorheen, voor de aangescherpte wet- en regelgevingen omtrent het verwerken en opslaan van persoonsgegevens, deden wij het identificatieproces nog compleet handmatig. Wij bij Alfa snappen dat dit niet meer van deze tijd is en daarom zijn we opzoek gegaan naar een passende oplossing. DataChecker bood een eenvoudig te gebruiken online oplossing, ideaal voor ons bedrijfsproces”.

Alfa maakt gebruik van DataChecker’s ID-verificatie om nieuwe cliënten veilig te on-boarden. Met de ID-verificatie wordt niet alleen de echtheid van het document vastgesteld, ook wordt uitgesloten dat het identiteitsdocument niet als vermist of gestolen vermeld staat, de persoon geen Political Exposed Person is en wordt er geverifieerd of de persoon niet gemeld staat als witwasser, fraudeur of financierder van terrorisme.