Meest gestelde vragen


Algemene vragen
 • Wat houdt een combinatietoets in?

  De consumententoets kan ook gecombineerd worden met de ID-check. In dit geval kan er gekozen worden voor de combinatietoets. De ID Check, consumententoets en de combinatietoets kan je ook gebruiken in combinatie met de Secure ID Link.

 • Kan ik buitenlandse ID Kaarten/ paspoorten inschieten zonder MRZ-code?

  Ja dat kan. In dit geval is het niet mogelijk om een basis check of een plus check uit te voeren, omdat de machine op basis van de MRZ-code informatie uit de database haalt. Voor dit type bewijs dien je de expert check uit te voeren.

 • Waarom heb ik een licentie nodig?

  Om gebruik te kunnen maken van de dienstverlening van DataChecker is er een licentie nodig. We investeren continue in techniek en beveiliging in het kader van wet- en regelgeving. Op deze manier kunnen we de continuïteit van onze dienstverlening waarborgen.

 • Kan Datachecker ook een koppeling maken met onze eigen CRM?

  Het is mogelijk om de diensten te integreren via een API. Onze standaard API-oplossingen zijn eenvoudig en bieden je de mogelijkheid om geautomatiseerde koppelingen te maken met jouw eigen systeem. Met onze API heb je de mogelijkheid om je eigen interface te kunnen blijven gebruiken. Je ontvangt de resultaten terug via een zogeheten call-back. Hiernaast is het mogelijk om de data uit een document te lezen via OCR-techniek, waardoor een crosscheck op gegevens mogelijk is.

 • Hoelang duurt het voordat een ID-check uitgevoerd is?

  Dit is afhankelijk van het type check. Het resultaat van een basis check is binnen 10 seconden zichtbaar. Doordat de plus check (gedeeltelijk) en de expert check (volledig) door een documenten expert worden gecontroleerd duurt het gemiddeld ongeveer 10 tot 15 minuten voordat de check is afgehandeld. Dit is echter wel afhankelijk van de periode. Als het namelijk druk is kan het oplopen tot een uur.

 • Kan ik personen of bedrijven buiten Nederland checken?

  Dat kan. Wij kunnen alle identiteitsbewijzen ter wereld controleren. In veel landen kunnen we ook bedrijfsgegevens controleren.

 • Wat zijn de AVG-richtlijnen?

  Door klant te worden bij Datachecker voldoe je gelijk aan de AVG richtlijnen. De AVG staat voor algemene verordening gegevensbescherming. De AVG zijn Europese richtlijnen die betrekking hebben op de privacybescherming van personen. Dit houdt in dat er richtlijnen zijn bedacht met betrekking tot het verzenden, ontvangen en opslaan van privacygevoelige informatie.    

 • Wat zijn de kwaliteitseisen voor het inschieten van een foto?

  Wij raden aan om het document op ongeveer 10 cm afstand te maken. Hierbij raden wij aan om ongeveer 1,5 cm aan alle randen vrij te laten en de foto recht boven het document te maken.

 • Wat zijn de kwaliteitseisen voor het inschieten van een scan?

  Door een scan van het document aan te leveren met 600 DPI (dit betreft de resolutie) wordt het risico op afwijzing kleiner.

Staat het antwoord hier niet tussen? Stuur dan een e-mail naar helpdesk@datachecker.nl met jouw vraag.