Online identificatie in 2 stappen


V

Vertrouwde digitale identiteitsverificatie

Door het gebruik van gepatenteerde wetenschap en geavanceerde machinelearning-algoritmen, stelt DataChecker bedrijven over de hele wereld in staat om de identiteit van hun digitale gebruikers te verifiëren. De technologie van DataChecker biedt een snel en gemakkelijk pad om een vertrouwde klant te worden; altijd en overal.

Voor veel bedrijven is KYC (Know Your Customer) een actueel onderwerp in het klantacceptatieproces. Sinds kort is het mogelijk om door middel van een zogeheten ID-selfie, een identiteit met meer zekerheid vast te stellen. Het contoleren van een legitimatiebewijs is de eerste stap in het identificatieproces. Op dit moment zijn er veel organisaties die gebruik maken van de ID-Check service van DataChecker.

 

Van documentverificatie naar een volledige online Identiteitsverificatie

Door de verificatie van identiteitsdocumenten te koppelen aan biometrische verificatie, creëren we een online totaaloplossing. Deze krachtige combinatie verbindt het ID-document met het individu en biedt een oplossing voor een goede online twee-factor-authenticatie.

ID-Selfie verbetert de veiligheid en het gebruikersgemak en stimuleert de onboarding via uw onlinekanalen. Deze oplossing voor gezichtsherkenning is een biometrische- authenticatieservice voor web- en mobiele gebruikers. Een veilige, universele onlinecontrole om het klant- of medewerker identificatieproces volledig te maken.

angela-franklin-90851-unsplash.jpg


Hoe werkt de ID-selfie?

Via de DataChecker Portal of API.

Met de SecureLink kan een gebruiker een sms of een email sturen naar een persoon met een verzoek zichzelf te identificeren. Dit proces kan ook geïntegreerd vanuit een website of app worden aangeboden. In het verzoek kan de gebruiker kiezen voor een aantal verschillende checks:

  • ID-Check
  • ID-Selfie (ID-Check + ID-Selfie)
  • Consumententoets
  • Combinatietoets (ID-Check + Consumententoets ID-Selfie)
  • RTW-check + ID-Selfie

 

 Start met de ID-selfie

 

2 Stappen

 In het ID-Selfie identificatieproces identificeert een persoon zich:

  • In eerste instantie met een legitimatiebewijs, deze wordt gecontroleerd op echtheidskenmerken;
  • In tweede instantie kan de persoon een selfie maken met het betreffende legitimatiebewijs naast het gezicht.

 

Identificeren op afstand

Deze oplossing biedt organisaties de mogelijkheid om personen te identificeren op afstand.

schermafbeelding-2019-02-12-om-12-45-44.png


Deze bedrijven maken gebruik van DataChecker


Asito
LLOYDS BANK
PostNL
Qander