Het coronavirus maakt geen kans in de flexmarkt door verificatie op afstand

28 april 2020

Vorige week schreven wij al een blog over de uitbraak van het inmiddels welbekende coronavirus. Toch ziet de wereld er deze week alweer heel anders uit, in Italië mogen mensen de straat niet meer op, in de regio Catalonië in Spanje wordt het sterk afgeraden en ook in Nederland worden de nodige maatregelen getroffen. Alle scholen zijn gesloten en ondernemers worden geadviseerd het personeel zo veel mogelijk thuis te laten werken om zo verdere verspreiding van het virus te beperken.

Nieuwe trend zichtbaar in de flexmarkt?

Verschillende klanten die actief zijn in de flexmarkt zijn al overgestapt op de Secure ID Link. Dit maakt het mogelijk om op afstand veilig het identiteitsdocument en eventuele tewerkstellingsdocumenten te verifiëren.De uitzendkracht hoeft niet meer op locatie te komen en het sollicitatieproces kan dus volledig vanuit huis plaatsvinden, inclusief de afwikkeling met identiteitsverificatie. Hierdoor is het ook voor het personeel van de flexorganisaties mogelijk om thuis te werken en gehoor te geven aan het advies van de overheid.

 

Volledig op afstand geverifieerde uitzendkrachten

DataChecker ondersteunt organisaties onder andere met het op afstand uitvoeren van het identificatie- en verificatieproces. Op deze wijze kan uw organisatie bijdragen aan de beperking van de verspreiding en wordt de continuïteit van ‘normale’ bedrijfsprocessen binnen uw organisatie niet verstoord. Wij zijn de enige partij die deze processen op afstand mogelijk maakt.

Met de Secure ID Link en de ID-Selfie verifieert u het identiteitsdocument, tewerkstellingsdocumenten en de identiteit veilig op afstand. U verstuurt de Secure ID Link en het verzoek voor de ID-Selfie eenvoudig via SMS of e-mail. Het proces is veilig conform wet- en regelgevingen ingericht voor alle betrokken partijen. Het proces is voor zowel huidige- als nieuwe klanten eenvoudig en snel te integreren in het huidige sollicitatieproces.

 

Geinteresseerd in wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!