ID selfie Datachecker

Het identificatieproces: gemak en veiligheid zijn een must

19 maart 2019

De digitale economie blijft zich ontwikkelen. In de digitale wereld van nu komen twee factoren naar voren die erg belangrijk zijn, gemak en veiligheid. Maar de vraag blijft: hoe creëer je de perfecte combinatie tussen deze twee factoren?

Veiligheid

Zoals gezegd speelt de veiligheid van identiteitsbewijzen een grote rol. Uit eerdere blogs is namelijk gebleken dat identiteitsfraude steeds vaker voorkomt en dat het tijd is om hier wat tegen te doen. Toch vallen organisaties vaak in oude, vertrouwde patronen en laten nieuwe technologieën naast zich liggen. Zonde, want de technologische ontwikkelingen gaan hard en de oplossingen zijn er. 

Wat is identiteitsfraude? Identiteitsfraude houdt in dat criminelen opzettelijk misbruik maken van de identiteit van anderen voor criminele activiteiten. Zo kan het zijn dat criminelen jouw persoonsgegevens gebruiken om producten en/of diensten te verkrijgen op jouw naam, zonder er zelf voor te betalen.

Innovatieve oplossingen

Op dit moment vinden er grote ontwikkelingen plaats om identiteitsfraude tegen te gaan en om personen nog makkelijker te identificeren. Er worden innovatieve oplossingen bedacht om het probleem tegen te gaan. Zo is de Nederlandse luchthaven Schiphol op dit moment al aan het experimenteren met een van deze oplossingen. Denk aan de gezichtsscan waarbij reizigers gedurende het gehele traject, van het inchecken tot en met het boarden, automatisch geïdentificeerd worden. Het gebruiksgemak wordt hier flink mee verbeterd en zowel reizigers als de medewerkers van de luchthaven besparen tijd. Daarbij komt ook dat vooral de veiligheid verbeterd wordt, omdat identiteitsfraude hiermee voorkomen kan worden.

Naast het gemak en de veiligheid vinden bedrijven het tegenwoordig steeds belangrijker om hun klanten te kennen. Bedrijven zoeken dus naar oplossingen om de perfecte combinatie van deze drie punten te realiseren in de digitale economie. En dat lijkt gelukt te zijn met de gezichtsscan.  

Advies

Ook DataChecker is het niet ontgaan dat de gezichtsscan een juiste oplossing is tegen identiteitsfraude. De ID-selfie biedt zowel gemak als veiligheid, voor zowel de klant als organisatie. Binnen een aantal eenvoudige stappen identificeert een persoon zich met een ID-selfie, i.c.m. een legitimatiebewijs.

Hiermee geef je zowel de klant als de medewerker meer zekerheid over de vast te stellen identiteit. Dit maakt het veiliger, omdat identiteitsfraude hiermee voorkomen kan worden. En dankzij het gebruiksgemak schrikt het niemand af. Een ouderwetse win-win situatie dus.

Meer weten? Bekijk hier de mogelijkheden met de ID-selfie