Verificatie op afstand onmisbaar in de zorgsector

30 juli 2020

In onze voorgaande blogs hebben wij al voor verschillende sectoren omschreven wat het coronavirus betekent voor de bedrijfsprocessen. Deze week wijden we de blog toe aan de zorg en het feit dat mensen zo min mogelijk de straat op gaan. Organisaties hebben hierop geanticipeerd en een groot deel van het personeel werkt inmiddels vanuit huis. Deze manier van werken vereist het gebruik van andere online tools voor de communicatie tussen o.a. het personeel, klanten en patiënten.

Telegeneeskunde

Telegeneeskunde is een vorm van zorg waarbij de behandelaar op afstand advies geeft door gebruik te maken van telecommunicatie. Deze vorm van geneeskunde geeft behandelaars de mogelijkheid om werkzaamheden op afstand uit te voeren.

Een medisch consult via telecommunicatie is een goede oplossing voor de gezondheidszorg met de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus. Op deze manier lopen de behandelaar en de patiënt geen risico terwijl er wel een passend advies gegeven kan worden op basis van de klachten.  

 

Privacy en veiligheid waarborgen

Voordat er privacy gevoelige gegevens uit het medisch dossier worden gedeeld is het van cruciaal belang dat de identiteit van de patiënt wordt geverifieerd. Het is verplicht vanuit wet- en regelgeving om de privacy en veiligheid van deze gegevens te waarborgen.

 

“We zien een flinke stijging in de behoefte naar verificatie op afstand in diverse markten zoals zorg, notarieel, finance en uitzend. Juist in lastige tijden als deze kan online consultancy in de gezondheidszorg een cruciale rol spelen en verificatie van persoonsgegevens is daarbij onmisbaar.” - Walter Codeé, CEO DataChecker 

 

Verificatie op afstand

Met de Secure ID Link en de ID-Selfie verifieert u het identiteitsdocument en de identiteit van een persoon veilig op afstand. U verstuurt de Secure ID Link  eenvoudig via SMS of e-mail. Het proces is veilig conform wet- en regelgevingen ingericht en is eenvoudig te integreren.