Working Holiday Program/Working Holiday Scheme

28 april 2020

 For the English written version, click here! 

Het Working Holiday Program (WHP)/Working Holiday Scheme (WHS) is een cultureel uitwisselingsprogramma voor jongeren uit Argentinië, Australië, Canada, Hong Kong, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea en Nederland.

Wat houdt het WHP/WHS in?

Het WHP/WHS geeft jongeren tussen de 18 en 30 jaar de mogelijkheid om te proeven van de cultuur en samenleving van de deelnemende landen.

 

Japan & Taiwan deelname aan het programma

Vanaf 1 april 2020 zullen Japan en Taiwan ook deelnemen aan het WHP/WHS-uitwisselingsprogramma, hier is een maximaal aangesteld voor 200 Japanse en 100 Taiwanese jongeren.

Het gaat om een wederkerig internationaal uitwisselingsprogramma, waarbij Nederlandse jongeren met ingang van dezelfde datum ook een uitwisseling van maximaal één jaar naar Japanse of Taiwanese bodem kunnen gaan.  

 

De verblijfsvergunning

Door Nederland wordt een WHP/WHS-verblijfsvergunning afgegeven voor maximaal één jaar. Hiermee is het mogelijk om ‘incidentiele arbeid’ te verrichtten voor levensonderhoud. (Er is geen sprake van incidentiele arbeid bij een fulltime jaarcontract)

De aantekening die op de verblijfsvergunning vermeld staat is: TWV (tewerkstellingsvergunning) niet vereist voor incidentiele arbeid in het kader van WHP/WHS, andere arbeid niet toegestaan.