Banken hebben moeite met het voldoen aan AVG door beperkt budget

03 juni 2019

De AVG-wet is nu iets langer dan een jaar geleden ingegaan. Voor veel bedrijven betekende dit een omslag in het transparant laten zien hoe en waarom bijvoorbeeld gegevens van bezoekers verzameld worden. Nu blijkt het dat banken hier nogal moeite mee hebben. Hoe kan dit?

AVG-wet uitdaging voor banken

Afgelopen week is duidelijk geworden dat 35% van de grote financiële dienstverleners het garanderen van dataveiligheid als de grootste technologische uitdaging zien. Dit meldde banken.nl, het platform van de Nederlandse banksector.

Een aanzienlijk deel, namelijk 18%, zegt dat ze niet beschikken over voldoende middelen om te kunnen voldoen aan de AVG. Het budget lijkt dus de grootste oorzaak te zijn voor een derde van de banken.

Banken zijn verplicht om de veiligheid van verzamelde gegevens te garanderen, maar het kostenplaatje hiervoor dient natuurlijk wel binnen het budget te liggen.

 

Omgang met data

Door middel van de aangescherpte AVG-wetgeving in mei 2018 dienen banken anders om te gaan met data. Uit het onderzoek van datacenterbeheerder van Digital Realty blijkt dat een groot aantal banken hier nog niet de juiste oplossing voor heeft gevonden. En dat ondanks de toenemende digitalisering.

 

Gedachte van de consument

Voor de consument lijkt het de normaalste zaak van de wereld te zijn dat banken veilig met data omgaan. Helaas blijkt de praktijk anders. En juist wanneer er een fout in het nieuws bovenwater komt, is de schade misschien wel onherstelbaar groot in de gedachte van de consument.

Banken zijn nu op zoek naar een oplossing om alsnog de veiligheid te garanderen. Uiteindelijk kiest de klant voor de bank die kan garanderen dat ze alles eraan doen om de privacygegevens van de klant te waarborgen

 

Twee vliegen in één klap

Een professionele omgang met data kan winst opleveren én het kan economische- en imagoschade voorkomen.

Om binnen het budget van banken te blijven, maar tegelijkertijd de veiligheid van persoonsgegevens te bewaren, heeft DataChecker een oplossing gevonden.

Hiermee bieden wij jouw bank de mogelijkheid om een ID-check uit te voeren op de WWFT en op echtheid. Zo is de omgang met data op voordelige wijze volledig gedigitaliseerd in een beveiligde omgeving.

Benieuwd wat wij voor jouw bank kunnen betekenen? Bekijk onze oplossingen, of neem contact op. Wij helpen jouw bank graag met de veilige omgang van data.