Software datachecker

Software integraties voor uitzendbureaus

13 mei 2019

De uitzendbranche vertegenwoordigd een groot deel van de arbeidsmarkt. Over het algemeen zijn uitzendbureaus sterk in het bemiddelen van bedrijven en personeel (primaire processen). Op dit moment gaat er minder aandacht uit naar secundaire processen als automatisering en digitalisering.

Hierdoor zijn bedrijven in de uitzendbranche genoodzaakt om veel werk handmatig uit te voeren. Dit heeft effect op de efficiëntie en het risico op fouten neemt hierdoor toe. 

Tevreden uitzendbureaus, tevreden kandidaten

Volgens een artikel van Flexmarkt zijn bedrijven in de uitzendbranche die  processen hebben geautomatiseerd tevreden. Maar liefst 93 procent geeft aan dat de automatisering tijd bespaart. 67 procent heeft ook minder kosten hierdoor. Natuurlijk is de mening van de kandidaten van uitzendbureaus ook belangrijk. 71 procent van de kandidaten geeft aan dat het sollicitatieproces beter werkt dankzij de automatisering.

Gescheiden software

Bij een groot deel van de uitzendbureaus zijn de back-office activiteiten niet geïntegreerd. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende softwaresystemen op het gebied van screening, recruitment en administratie. Als er dan fouten worden gemaakt, is het lastiger om deze te herstellen.

Het meest efficiënte is om alles te integreren in één systeem. Hiermee bespaar je tijd en dus uiteindelijk ook geld.

Op dit moment zijn er al een aantal uitzendbureaus die grote stappen maken op het gebied van bovengenoemde integraties. Zo worden nieuwe samenwerkingsverbanden aangegaan om het identificatieproces te versnellen en te beveiligen. Dit is van cruciaal belang bij de optimalisatie van de bedrijfsprocessen. 

Automatiseren software

Er zijn nu bedrijven die oplossingen zoeken om de volledige software van bedrijven te integreren in één systeem. Hierdoor kan een bedrijf in de uitzendbranche zo efficiënt mogelijk omgaan met hun kostbare tijd. Het automatiseren van de software zorgt leidt tot meer focus op de primaire processen, zoals het binnenhalen van kwalitatief goed personeel.

Ook Datachecker is deze ontwikkeling in de markt niet ontgaan. Datachecker speelt hierop in door bijvoorbeeld de controle op identiteitsbewijzen of de controle op tewerkstelling in Nederland te integreren in het systeem van het uitzendbureau.

Meer ontdekken over de mogelijkheden met betrekking tot het integreren in jullie eigen systeem? Onze collega’s helpen jou graag verder!

Neem contact op