DHL kiest voor DataChecker als partner voor personeelsverificatie

02 oktober 2024

De verificatie van (nieuwe) medewerkers verbeteren. Met dat doel start DataChecker op 1 oktober haar dienstverlening aan DHL eCommerce, bekend door de bezorging van pakketten bij particulieren en bedrijven. Zo helpt DataChecker DHL eCommerce om te blijven voldoen aan de strikte regelgeving rondom tewerkstelling.

Het besluit om marktleider DataChecker in te schakelen viel in juni dit jaar. Zoals veel organisaties merkte ook DHL dat de ontwikkelingen op het gebied van identiteitscontrole razendsnel gaan en in aantal toenemen. “Het wordt steeds complexer om als organisatie zelf up-to-date te blijven, bijvoorbeeld van wetswijzigingen en innovatieve verificatiemethoden”, stelt Henri Bakhuis, Director OPS Compliance & Security bij DHL eCommerce Benelux. Hij is samen met Roelof Hofman (COO) en Rabab Boulakhrif (Director Franchise Management) nauw betrokken bij de keuze voor DataChecker.

Bewezen trackrecord
DHL’s behoefte aan een betrouwbaar en gedegen verificatieproces is extra groot vanwege de Wet Ketenaansprakelijkheid. Deze stelt dat álle partijen in een keten aansprakelijk kunnen worden gehouden voor foutieve tewerkstellingen. “Onze goede naam in de markt start met goed werkgeverschap voor al onze medewerkers; ook als ze in dienst zijn bij een Service Partner van DHL. ”, zegt COO Hofman. “Het is voor ons cruciaal om onze compliance en operationele processen op het gebied van identiteits- en documentverificatie te optimaliseren. Daarom zochten we een betrouwbare partij om ons hierbij te ondersteunen; een specialist met een bewezen trackrecord op dat gebied.”

De keus viel op DataChecker vanwege haar expertise en ervaring, opgedaan in samenwerkingen met andere logistieke bedrijven. “Wij gaan zorgen dat DHL’s Cityhub-medewerkers voorafgaand aan hun dienstverband een grondige controle krijgen”, zegt Joe Bloemendaal, CEO van DataChecker. “Via onze SecureIDLink verifiëren we identiteitsbewijzen. Afhankelijk van de nationaliteit vragen we aanvullende tewerkstellingsdocumenten op. Met onze FaceVerify-software controleren we bovendien de overeenkomsten tussen de persoon en de foto op het identiteitsbewijs.”

Periodieke controles
Het blijft niet bij een controle voordat de medewerker start. Ook gedurende het dienstverband voert DataChecker periodieke controles uit, zodat DHL voortdurend verzekerd blijft van voldoen aan de eisen van de arbeidsinspectie. “Zo helpen we DHL proactief om risico’s op het gebied van ketenaansprakelijkheid en fraudebestrijding te voorkomen”, aldus Bloemendaal, die trots is op de kersverse samenwerking. “DHL is nagenoeg de grootste speler in pakketbezorging. We zijn vereerd dat ze vertrouwen hebben in onze innovatieve aanpak van identiteits- en documentverificatie.”

Meer weten over de identiteits- en documentverificatie van DataChecker? Of benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen doen? Neem gerust contact op met ons salesteam via sales@datachecker.nl of 0854012650.

We helpen je graag verder.