DataChecker en Ubeeo gaan een strategische samenwerking aan!

21 juni 2024

We zijn verheugd om aan te kondigen dat DataChecker een strategische samenwerking is aangegaan met Ubeeo, een vooraanstaande speler in de recruitmenttechnologie. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze geavanceerde identificatieoplossingen te integreren in de diensten van Ubeeo, waardoor klanten van Ubeeo nu toegang hebben tot een uitgebreid pakket van identificatie- en verificatiediensten.


De samenwerking omvat onder andere:

  • ID Verify: DataChecker valideert identificatiebewijzen op echtheidskenmerken en voert indien gewenst een cross-validatie uit met de achterzijde van het document. Gevalideerde data wordt toegevoegd aan het gebruikersdossier.
  • Right to Work: Naast identificatie controleert DataChecker de echtheid van tewerkstellingsdocumentatie, om te verifiëren of de persoon gerechtigd is tot arbeid in het desbetreffende land.
  • SecureIDlink: In een beveiligde omgeving biedt SecureIDlink de mogelijkheid om identiteits- en aanvullende documentatie veilig en begeleid aan te bieden, waardoor personen op afstand volledig geïdentificeerd kunnen worden. FaceVerify kan worden toegevoegd voor extra verificatie.
  • Rijbewijsverificatie: DataChecker verifieert rijbewijzen op echtheid, geldigheid en classificaties, essentieel voor het uitoefenen van bepaalde beroepen.
  • Digital Signing: Met Digital Signing kunnen documenten op afstand veilig worden ondertekend met een gekwalificeerde elektronische handtekening, eenvoudig te integreren tijdens het onboardingsproces van eindgebruikers.


Deze integratie biedt aanzienlijke voordelen voor de klanten van Ubeeo, waaronder:

  • Tijd- en kostenbesparing door eliminatie van handmatige beoordeling, met alle financiële en reputatierisico's van dien.
  • Verbeterde gebruikerservaring voor kandidaten door processen binnen enkele seconden aan te bieden.
  • Compliance met klantdossiers en aantoonbare naleving richting toezichthouders.

Ubeeo staat bekend om zijn visie op het leveren van innovatieve recruitmentoplossingen die de werving en onboarding van personeel optimaliseren. Ubeeo richt zich voornamelijk op middelgrote tot grote bedrijven in diverse sectoren die behoefte hebben aan geavanceerde technologieën om hun personeelsbestand effectief te beheren en uit te breiden.

Op de foto, genomen tijdens Demo Day van Recruitmenttech, is te zien hoe Leon Buijsman en Tom Jansen de samenwerking officieel bekrachtigen. Deze mijlpaal markeert het begin van een vruchtbare samenwerking die veel voordelen gaat bieden voor de klanten van Ubeeo.