Identificatie in de zorg

een essentiële schakel voor veiligheid en efficiëntie

sociale verzekeringsbank
DuckDuckGoose
HappyNurse

In de zorgsector speelt de digitalisering een cruciale rol bij het leveren van hoogwaardige zorg en het naleven van strikte privacywetgeving. Identificatie van patiënten, het veilig beheren van medische dossiers,

Zorginstellingen staan voor de uitdaging om patiënten te identificeren met behulp van een geldig identiteitsbewijs en een nauwkeurig medisch dossier bij te houden. Met de introductie van de AVG is de verantwoordelijkheid van zorginstellingen om deze gegevens te beschermen verder toegenomen.

Automatisering biedt een oplossing voor deze uitdagingen door het identificatie- en verificatieproces te stroomlijnen in een veilige, digitale omgeving. Dit minimaliseert het risico op fouten en datalekken, waardoor zorginstellingen aan hun wettelijke verplichtingen kunnen voldoen zonder in te leveren op zorgkwaliteit. Door voorop te lopen in de digitalisering, zetten zorginstellingen een stap naar een toekomst waarin efficiënte, veilige en patiëntgerichte zorg centraal staat.

Ben je geïnteresseerd in de uitdagingen en onze visie op de uitdagingen binnen de Nederlandse zorgsector? Download dan onze infographic: