Jobner koppelt freelancers eenvoudig aan opdrachtgevers in branches zoals horeca, retail en logistiek.

De oprichters van Jobner, Angelo Visser en Peter Roelfsema, zagen een beweging in de wereld van freelance. “Freelancers, met name jongeren, willen werken met een bepaalde vrijheid. Ze willen zelf bepalen waar, wanneer en voor wie ze werken. Wij bieden ze die mogelijkheid op ons platform.

Lees in deze klant case over de samenwerking tussen Jobner en DataChecker. Aan de hand van een interview met de oprichters van Jobner, Angelo Visser en Peter Roelfsema hebben we onze samenwerking uitgelicht.  

Jobner voorziet in de vraag naar flexibel personeel zodat opdrachtgevers kunnen inspelen op onverwachtse pieken en uitval. Persoonlijk contact en snel kunnen schakelen is daarbij van essentieel belang” aldus Angelo Visser. Jobner zet zich in om het onboarden van freelancers zo veilig en eenvoudig mogelijk in te richten.

Als een freelancer zich aanmeld op het platform van Jobner vindt er in het gehele onboardingsproces geen fysiek contact plaats. Wettelijk gezien moet Jobner vaststellen of de persoon is wie hij zegt dat hij is en of de persoon te werk gesteld mag worden in Nederland. Dit doen zij met de RTW-check in combinatie met de Secure ID Link van DataChecker.

Peter Roelfsema aan het woord:” In onze zoektocht naar een geschikte partner die de echtheid van identiteitsdocumenten verifieert op afstand kwamen we al snel uit bij DataChecker. DataChecker is een van de weinige partijen waarbij het downloaden van een app, als freelancer, niet nodig is. Dit was voor ons een must want we willen het onboarden van onze freelancers eenvoudig houden. Via de Secure ID Link ontvangen onze freelancers een link waar ze veilig en snel het identiteitsdocument kunnen oploaden. Zo weten we niet alleen zeker dat de freelancer mag werken in Nederland maar weten we, ondanks de afstand, ook zeker met wie we in gesprek zijn.”

Met de Secure ID Link en de RTW-Check verifieer je het identiteitsdocument en tewerkstellingsdocumenten veilig op afstand. Je verstuurt de Secure ID Link eenvoudig via SMS of e-mail. Het proces is veilig en conform wet- en regelgevingen ingericht voor alle betrokken partijen. Het proces is voor zowel huidige- als nieuwe klanten eenvoudig en snel te integreren in het huidige onboardingsproces.