Podcast: A Secure Thing

In de podcastserie 'A Secure Thing' spreken wij met diverse specialisten over ID-verificatie, veiligheid en wet- & regelgeving in de online wereld. Beluister hieronder onze podcastserie!

S02E05: Afstemmen van ontwikkelingen - Mark van der Horst

De veranderingen op digitaal gebied gaan met de vaart van een sneltrein. Daarom moeten de tradities van veilig internetten en digitale identificatie op de schop worden genomen. Hoe dat moet en welke risico’s daaraan zijn verbonden, bespreken de deelnemers aan deze podcast van DataChecker. Dit keer zijn er twee gasten: Mark van der Horst en Stijn Vorstenbosch, beiden van PWC.

 

S02E04: Het landschap van digitale identiteit - Robert Garskamp

Hoe houd je ieders digitale identiteit veilig? Daarover gaat deze DataChecker podcast, met als gast Robert Garskamp. Hij houdt zich al vijftien jaar bezig met identiteit management en adviseert bedrijven en overheden op dit gebied.

 

S02E03: Digitalisering van persoonlijke gegevens - Henk Marsman

De mens is een vreemd wezen als het om zijn identiteit gaat: enerzijds maakt hij account na account aan op het internet, anderzijds is hij als de dood dat zijn identiteit ‘op straat komt te liggen’. Waarom is de digitale registratie anno nu dan zo lastig? In deze podcast spreken we hierover met Henk Marsman (Rabobank).

 

S02E02: Wat wil en waarborgt de overheid? - Guy Rutten

De overheid moet de veiligheid van de digitalisering van onze gegevens waarborgen en gebruikt hiervoor DigiD. Maar waarom mogen private organisaties en instellingen de DigiD niet gebruiken? We spreken hierover met Guy Rutten, First Serve.

 

S02E01: Trip down memory lane - Michael Hagen (Mitek)

In de eerste aflevering van seizoen 2 bespreken we de geschiedenis van ID-verificatie. Michael Hagen, oprichter van Mitek en één van de grondleggers van ID-verificatie, neemt ons mee terug in de tijd.

 

S01E07: Open Banking in de praktijk - Marcel van Galen (Qiy Foundation)

In onze vorige podcast met Tom Wijnen bespraken we de huidige stand van zaken van Open Banking en de PSD2. Hoe gaat de bancaire sector in de praktijk om met deze Europese wet? We spreken hierover met Marcel van Galen, founder van Qiy Foundation en Dappre.

 

S01E06: Open Banking in de theorie - Tom Wijnen (equensWorldline)

PSD2 is een veelbesproken onderwerp in de bancaire sector. Deze Europese wet voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven moet meer keuzevrijheid opleveren. Waar staan we met de PSD2 en open banking in 2021? We bespreken dit met Tom Wijnen, Sr. Product Marketing Manager bij equensWorldline.

 

S01E05: Deepfake - Mark en Parya (DuckDuckGoose)

Deepfake is een techniek voor het samenstellen van menselijke beelden op basis van AI (Artificial Intelligence). Bestaande afbeeldingen en video worden hierbij gecombineerd en over elkaar heen geplaatst. Welke gevaren en gevolgen heeft Deepfake bij het online onboardingsproces voor ondernemingen? We spreken erover met Mark en Parya, beide onderdeel van DuckDuckGoose.

 

S01E04: Digitale fraude - Kor de Boer (Privacy Zeker)

 In het dagelijks leven hebben we al moeite genoeg om mensen in te schatten. Wie heb je nu echt voor je en is diegene echt wat hij/zij zegt? Online is dit nog lastiger in te schatten. Dagelijks worden we geconfronteerd met deze (nieuwe) vorm van fraude. Welke uitdagingen brengt dit met zich mee en hoe lossen we dit op? Kor de Boer, CCO bij Privacy Zeker, gaat het gesprek met ons aan. S01E03: Wet- en regelgeving in de online wereld - Peter Meefout (Venduehuis der Notarissen)

(Financiële) instellingen zijn heel hard geconfronteerd met het niet weten wie daadwerkelijk de klant is. Maar welke vragen moeten we onszelf stellen? Wat kan en mag? Welke uitdagingen kom je dan tegen en hoe geef je hier gepast antwoord op? We spreken erover met Peter Meefout, directeur bij Venduehuis der NotarissenS01E02: Connectiviteit ten tijde van Covid-19 - Davy van de Haar (TURNN)

We vertrokken allemaal vol goede moed richting huis. Gelet op de maatregelen. Door Covid-19 is onze manier van werken veranderd. Dit vraagt ook wat van je organisatie en de manier van inrichten. Welke veranderingen zien wij, hoe speel je hier op in - en creëer je de juiste oplossing? In deze aflevering spreken wij met Davy van de Haar, marketingmanager bij TURNN.

 

S01E01: Digitale identiteit - Joe Bloemendaal en Marco Ridder (Mitek)

Wat is de toekomst van onze identiteit nu deze steeds meer naar onze online manier van werken en leven verschuift? Hoe geef je hier als organisatie de juiste antwoorden en welke uitdagingen en mogelijkheden zullen er ontstaan? We spreken erover met Joe Bloemendaal en Marco Ridder van Mitek Systems

Alles weten met betrekking tot wet- en regelgeving in jouw sector?

In onze Whitepaper lees je alles over de wet- en regelgeving met betrekking tot het identificatie- en verificatieproces. Vraag hem gratis aan!