Voor Consumenten


H

Heeft u een verzoek ontvangen van DataChecker om u te identificeren? Of wilt u graag weten wat er gebeurt met uw persoonlijke gegevens?

Goed dat u nader onderzoek doet. Het is belangrijk dat u kritisch bent op de manier hoe er wordt omgegaan met uw persoonlijke gegevens. DataChecker vindt dit erg belangrijk. We helpen u graag met uw vragen over het delen van gegevens. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden, mocht uw vraag hier niet tussen staan, vul dan het contactformulier in. DataChecker neemt dan snel contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Wat gebeurt er met mijn legitimatiebewijs bij een ID Check?

Een bedrijf kan via het platform van DataChecker een check doen op uw legitimatiebewijs.
Via DataChecker wordt het legitimatiebewijs gecontroleerd op echtheidskenmerken en andere data, zoals de geldigheid. In sommige situaties hebben bedrijven een wettelijke verplichting om dit te doen. Andere bedrijven hebben er belang bij om een controle te doen om fraude te voorkomen. Het document wordt alleen gebruikt voor de controle en dit gebeurt in een beveiligde omgeving. Het bedrijf dat de check uitvoert, is het enige bedrijf dat toegang heeft tot het document en de data. Uw legitimatiebewijs wordt direct van het platform verwijderd, tenzij er anders is afgesproken. Wil je zeker weten dat het document is verwijderd? Neem dan contact op met het bedrijf die de check heeft uitgevoerd via DataChecker.

In het kader van de AVG is DataChecker de verwerker en de organisatie die de check heeft aangevraagd, de verwerkersverantwoordelijke. De organisatie die de check doet, is verantwoordelijk voor uw gegevens.

Ik heb een vraag over een consumententoets

DataChecker is een platform met koppelingen naar verschillende bronnen. Op het gebied van consumentenrapporten, werken we samen met Focum. Als u vragen heeft over uw gegevens, kun je hiervoor bij hen terecht via deze link: https://www.focum.nl/consumenten/wat-doet-focum-/
DataChecker heeft verder niets te maken met het verzamelen van uw persoonlijke data. Het bedrijf dat uw gegevens via DataChecker bij Focum heeft opgevraagd, heeft hiervoor altijd toestemming nodig van de betreffende persoon. Indien u geen toestemming heeft gegeven hiervoor, richt u dan op het bedrijf dat de aanvraag heeft gedaan.

Ik heb een vraag over een bedrijfstoets

DataChecker is een platform met koppelingen naar verschillende bronnen. Op het gebied van bedrijfsrapporten, faciliteren we koppelingen met verschillende partijen die bedrijfsdata openbaar maken, zoals de Kamer van Koophandel, CreditSafe en Eccentrade en andere instanties.
DataChecker heeft verder niets te maken met het verzamelen van bedrijfsdata. Het bedrijf dat uw gegevens via DataChecker heeft opgevraagd, heeft geen toestemming nodig om deze bronnen te raadplegen. Wanneer u verder nog vragen hebt hierover, richt u dan op het bedrijf dat de aanvraag heeft gedaan.

Is uw vraag niet beantwoord aan de hand van de bovenstaande antwoorden? Stuur dan een email naar helpdesk@datachecker.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.


Deze bedrijven maken gebruik van DataChecker