Voor Consumenten


H

Heb je een verzoek ontvangen van DataChecker om je te identificeren? Of wil je graag weten wat er gebeurt met jouw persoonlijke gegevens?

Goed dat je nader onderzoek doet. Het is belangrijk dat je kritisch bent op de manier hoe er wordt omgegaan met jouw persoonlijke gegevens. DataChecker vindt dit erg belangrijk. We helpen graag met jouw vragen over het delen van gegevens. Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden, mocht je vraag hier niet tussen staan, vul dan het contactformulier in. DataChecker neemt dan snel contact met je op om je vragen te beantwoorden.

Wat gebeurt er met mijn legitimatiebewijs bij een ID Check?

Een bedrijf kan via het platform van DataChecker een check doen op uw legitimatiebewijs.
Via DataChecker wordt het legitimatiebewijs gecontroleerd op echtheidskenmerken en andere data, zoals de geldigheid. In sommige situaties hebben bedrijven een wettelijke verplichting om dit te doen. Andere bedrijven hebben er belang bij om een controle te doen om fraude te voorkomen. Het document wordt alleen gebruikt voor de controle en dit gebeurt in een beveiligde omgeving. Het bedrijf dat de check uitvoert, is het enige bedrijf dat toegang heeft tot het document en de data. Jouw legitimatiebewijs wordt direct van het platform verwijderd, tenzij er anders is afgesproken. Wil je zeker weten dat het document is verwijderd? Neem dan contact op met het bedrijf die de check heeft uitgevoerd via DataChecker.

In het kader van de AVG is DataChecker de verwerker en de organisatie die de check heeft aangevraagd, de verwerkersverantwoordelijke. De organisatie die de check doet, is verantwoordelijk voor jouw gegevens.

Ik heb een vraag over een consumententoets

DataChecker is een platform met koppelingen naar verschillende bronnen. Op het gebied van consumentenrapporten, werken we samen met Focum. Als je vragen heeft over jouw gegevens, kun je via deze link bij hen terecht.
DataChecker heeft verder niets te maken met het verzamelen van jouw persoonlijke data. Het bedrijf dat jouw gegevens via DataChecker bij Focum heeft opgevraagd, heeft hiervoor altijd toestemming nodig van de betreffende persoon. Indien je geen toestemming hebt gegeven hiervoor, richt je dan op het bedrijf dat de aanvraag heeft gedaan.

Ik heb een vraag over een bedrijfstoets

DataChecker is een platform met koppelingen naar verschillende bronnen. Op het gebied van bedrijfsrapporten, faciliteren we koppelingen met verschillende partijen die bedrijfsdata openbaar maken, zoals de Kamer van Koophandel, CreditSafe en Eccentrade en andere instanties.
DataChecker heeft verder niets te maken met het verzamelen van bedrijfsdata. Het bedrijf dat jouw gegevens via DataChecker heeft opgevraagd, heeft geen toestemming nodig om deze bronnen te raadplegen. Wanneer je verder nog vragen hebt hierover, richt je dan op het bedrijf dat de aanvraag heeft gedaan.

Is jouw vraag niet beantwoord aan de hand van de bovenstaande antwoorden? Stuur dan een email naar helpdesk@datachecker.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.


Deze bedrijven maken gebruik van DataChecker


Asito
Mac Donalds
Ministerie
PostNL